Tìm bài viết

Vì Bài viết và hình ảnh quá nhiều,nên Quí Vị và Các Bạn có thể xem phần Lưu trử Blog bên tay phải, chữ màu xanh (giống như mục lục) để tỉm tiêu đề, xong bấm vào đó để xem. Muốn xem bài cũ hơn, xin bấm vào (tháng....) năm... (vì blog Free nên có thể nhiều hình ảnh bị mất, hoặc không load kịp, xin Quí Bạn thông cảm)
Nhìn lên trên, có chữ Suối Nguồn Tươi Trẻ là phần dành cho Thơ, bấm vào đó để sang trang Thơ. Khi mở Youtube nhớ bấm vào ô vuông góc dưới bên phải để mở rộng màn hình xem cho đẹp.
Cám ơn Quí Vị

Nhìn Ra Bốn Phương

Thứ Năm, 16 tháng 1, 2020

Ăn 01 quả trứng mỗi ngày, giảm nguy cơ mắc Tiểu đường loại 2!

mang bau, an moi ngay 1 qua trung ga co qua nhieu? - 1
Nghiên cứu mới của Phần Lan cho thấy việc ăn 1 quả trứng mỗi ngày có thể là chìa khóa đẩy lùi căn bệnh mạn tính ngày một phổ biến: Tiểu đường loại 2Công trình được đứng đầu bởi nhà nghiên cứu Stefania Noerman, đến từ Đại học Đông Phần Lan đã tìm thấy các hợp chất tiềm năng trong trứng có thể giúp người ăn kiểm soát tốt hơn đường huyết, từ đó ngăn chặn nguy cơ phát triển bệnh đái tháo đường type 2 – căn bệnh mạn tính có nguyên nhân chủ yếu từ cách ăn uống và thiếu vận động. Nhóm nghiên cứu đã theo dõi 239 tình nguyện viên có sở thích ăn trứng khác nhau, bao gồm những người mắc bệnh đái tháo đường và những người khỏe mạnh trong suốt 20 năm. Kết quả của nhiều lần phân tích huyết thanh cho thấy dường như có mối quan hệ nghịch đảo giữa sở thích ăn nhiều trứng và nguy cơ phát triển bệnh đái tháo đường.
<!>
Với những người đã có bệnh, việc ăn trứng cũng giúp họ kiểm soát căn bệnh tốt hơn.
Tuy nhiên, các lợi ích sức khỏe chỉ được phát huy tốt nhất khi bạn ăn vừa đủ. Trong bài công bố trên tạp chí khoa học Molecular Nutrition and Food Research, các tác giả khuyên 1 quả trứng mỗi ngày là hợp lý nhất. Bởi lẽ trứng là một món giàu cholesterol (187 mg/quả) và protein. Tiêu thụ quá nhiều protein sẽ gây phản tác dụng, bởi protein dư thừa lại chuyển hóa thành glucose (đường).
Bạn có thể điều chỉnh phù hợp trong cách ăn nếu bản thân có bệnh. Nếu bạn bị đái tháo đường, béo phì, hãy ăn trứng luộc để không phải dùng thêm dầu hoặc bơ, mỡ. Nếu bạn đang đánh vật với vấn đề cholesterol cao, máu nhiễm mỡ, hãy cân nhắc loại bỏ bớt lòng đỏ vì hàm lượng cholesterol trong quả trứng chủ yếu nằm ở phần lòng đỏ.
Kết quả này khá phù hợp với khuyến cáo mới của Hiệp hội Đái tháo đường Mỹ, rằng người bệnh đái tháo đường nên ăn chúng vì nó tốt cho căn bệnh. Mỗi quả trứng chứa khoảng 0,5 g carbohydrate, vừa đủ giữ cho lượng đường trong máu được kiểm soát. Trứng rất giàu kali, rất tốt cho tim và quá trình sản xuất insulin. Đây cũng là loại thực phẩm ít calo, phù hợp cho chế độ ăn kiêng./-
Eating one egg a day ‘lowers your risk of type 2 diabetes
High intake of eggs is usually discouraged due to their high cholesterol content, but new research suggests they protect against diabetes
By Andrea Downey, Digital Health Reporter
4th January 2019, 12:04 pm
Updated: 4th January 2019, 12:22 pm
EATING an egg a day could help you stave of type 2 diabetes, new research suggests.
Experts at the University of Finland have discovered that the breakfast food can increase good fats in the blood to prevent the disease.
Eating one egg a day could help prevent type 2 diabetes, experts say
Eating one egg a day could help prevent type 2 diabetes, experts say
High intake of eggs is usually discouraged, mainly due to their high cholesterol content.
But eggs are also a rich source of many nutrients that are beneficial to your health, researchers said.
Investigations have previously shown that eating one egg per day is associated with a lower risk of type 2 diabetes among men who took part in the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study in eastern Finland.
These men were all at risk of developing heart disease.
Type 2 diabetes is the more common form of the disease - accounting for between 85 and 95 per cent of all casesType 2 diabetes is the more common form of the disease - accounting for between 85 and 95 per cent of all cases
Taking the study a step further, experts compared their blood samples to men who weren't at risk of type 2 diabetes.
They discovered lipid, or fat, levels in their blood were the same in both groups of men.
From that, researchers determined there's an association between eating eggs and having a lower risk of type 2 diabetes.
Lead author Stefania Noerman from the University of Eastern Finland, said: "The purpose of the current study was to explore potential compounds that could explain this association using non-targeted metabolomics, a technique that enables a broad profiling of chemicals in a sample.Experts at the University of Finland have discovered that eggs can increase good fats in the blood to prevent the disease
Experts at the University of Finland have discovered that eggs can increase good fats in the blood to prevent the disease
"Although it is too early to draw any causal conclusions, we now have some hints about certain egg-related compounds that may have a role in type 2 diabetes development.
"Further detailed investigations with both cell models and intervention studies in humans that use modern techniques, such as metabolomics, are needed to understand the mechanisms behind physiological effects of egg intake."
According to the NHS there is no recommended limit on eating eggs every week.
The American Journal of Clinical Nutrition recently reported on a survey carried out by the University of Sydney in Australia, which found there was no problem having as many as a dozen eggs over seven days.
Dr Nick Fuller, from the University of Sydney's Boden Institute of Obesity, Nutrition, Exercise and Eating Disorders, revealed eating up to 12 eggs a week does not increase the risk of heart problems.
Dr Fuller said: "Our research indicates people do not need to hold back from eating eggs if this is part of a healthy diet.
“While eggs themselves are high in dietary cholesterol – and people with type 2 diabetes tend to have higher levels of the ‘bad’ low-density lipoprotein (LDL) cholesterol – this study supports existing research that shows consumption of eggs has little effect on the levels of cholesterol in the blood of the people eating them.”
Diabetes is a condition caused by high levels of glucose - or sugar - in the blood.
Glucose levels are so high because the body is unable to properly use it.
In people diagnosed with diabetes, their pancreas doesn't produce any insulin, or not enough insulin.
Insulin is a hormone typically produced by the pancreas and allows glucose to enter the cells in the body, where it's used for energy.
Type 2 diabetes is the more common form of the disease - accounting for between 85 and 95 per cent of all cases, according to Diabetes UK.
It develops when the insulin-producing cells in the body are unable to produce enough insulin.

It can also be triggered when the insulin that is produced doesn't work properly./-

Không có nhận xét nào: